JOBBA

 

JOBBA PÅ NYNÄSKALASET 2017

 

Välkommen att jobba som volontär på Nynäskalaset!

 

Kul att du visar intresse för att jobba på Sveriges roligaste festival! Som funktionär får du mat, logi, en crew tröja, och gratis inträde till festivalen när du inte jobbar som ersättning för din tid. Dessutom får du jobba med många roliga och intressanta människor, och framför allt är det en erfarenhet!

 

Du måste vara minst 16 år för att få arbeta hos oss.

OBS! Vissa arbetsområden kräver att du är över 18 år. Dessa är markerade med *.

 

 

 

 

 

 

 

Om du är osäker på vad du vill göra på festivalen så är här en kort beskrivning om varje arbetsområde:

 

SÄKERHET*

I säkerhet jobbar du med att assistera säkerhetsvakterna. Det kan vara vid olika händelser på festivalen så som signeringssessioner eller uttömning av området vid stängningsdags, eller bara patrullera området för att se till så ingen plankar in till festivalen.

 

ENTRÈVÄRD

Som entrévärd kommer du stå i entrén visitera alla besökare som skall in på området så de inte tar med sig olovliga föremål, samt säkerställa att de har rätt armband på sig.

 

BILJETTVÄRD

I kassan får du skanna entrébiljetter, för att sedan ge besökarna rätt armband utifrån vilken biljett de har. Instruktioner om hur skanningen, armband och legitimerings-system kommer fungera får du på plats.

 

OMRÅDESVÄRDAR

Festivalområdet behövs hållas rent och fint! Som områdesvärd patrullerar du området och ser till att skräp inte ligger på marken och att alla besökare har det bra och trivs.

 

MERCHANDISE

Du kommer sälja artisternas eller Nynäskalsets egna merch. Som merchförsäljare är det viktigt att ge besökarna en bra service så de blir köpsugna! Instruktioner för vad som ska säljas, priser, kassa och så vidare kommer ges på plats. Det enda du behöver tänka på att ta med är ett brett leende och god attityd!

 

STAGEHANDS*

Din uppgift är att vara en extra hand vid någon av våra två scenen. Banden har mycket utrustning som ska föras till och från scenen, så det gäller att du inte är rädd för att ta i. Tillsammans med scenchefen ska du se till så att allt finns på plats på scen när ett band kör igång. Glöm inte att ta med öronproppar!

 

NATTVAKTER*

Som nattvakt ska man hjälpa våra professionella vakter att hålla koll på festivalområdet under natten. Ni är extra ögon och öron! Sker något är det inte er uppgift att gripa in, utan det ska vakterna göra. Nattvakterna jobbar i grupp så du jobbar aldrig ensam. OBS! Arbetstiderna är nattetid!

 

BYGG OCH RIV

I bygg och riv-teamet ska ni hjälpa till med att bygga och riva festivalen. Då den är utomhus och ska byggas upp i Svandammsparken är där mycket som ska göras. Medan ett professionellt byggteam sätter upp scen och liknande är din uppgift att göra i ordning området. Detta innebär uppgifter så som att sätta ut soptunnor, bord och staket. OBS! Arbetstiderna är främst före och/eller efter festivalen!

 

GATEVAKT*

Som gatevakt kommer du att se till så ingen obehörig person kommer in på vissa områden. Viktigt är att du klarar av att stå emot nyfikna besökare och inte låter de obehöriga gå genom gaten!